try another color:
try another fontsize: 60% 70% 80% 90%
www.slaapclinic.nl

Wie ben ik

Mijn naam is Marijke van Dellen


Mijn missie is simpel: jou helpen Bijvend Goed te Slapen en je leven te transformeren naar Vitaliteit en Vervulling.

Ik heb inmiddels een heel dynamisch mensenleven achter de rug, van vallen en opstaan, ontwikkeling en groei, keuzes en beslissingen. Daarom is dit verhaal wat langer dan je meestal gewend bent. Het past allemaal niet meer in 10 regels. Als je het geduld en de belangstelling kunt opbrengen om de hele tekst te lezen krijg je een duidelijk beeld van wie ik ben, hoe ik werk en op welke wijze ik jou kan helpen blijvend goed te slapen. Ik nodig je van harte uit dat te doen.

25 jaar geleden sliep ik een lange periode heel erg slecht. Ik worstelde me door de dag heen, had een zeer uitdagende baan als verantwoordelijk Personeels Manager van een middelgroot bedrijf. Op een bepaald moment was ik zo uitgeput dat ik net mijn hoofd boven water kon houden. Mijn frustratie, prikkelbaarheid, stress en angst om er mentaal of fysiek aan onderdoor te gaan groeide met de dag. Ik wilde zoveel meer, maar dat zat er echt niet in. Daardoor raakte ik steeds verder bij mezelf vandaan, kon ik mijn ambities niet waar maken en wist ik uiteindelijk niet meer wat ik wilde. Mijn droom om ooit mijn baan op te zeggen en een eigen praktijk starten viel volkomen in duigen. Op het dieptepunt sliep ik nog maar twee uur per nacht. Waar ik de kracht toen vandaan haalde weet ik niet, maar ik ben er niet mee akkoord gegaan dat dit de rest van mijn leven zo zou blijven en ik ben gaan zoeken naar oplossingen die ECHT helpen. Ik leerde heel veel over slapen en slapeloosheid. Ik sloeg een intensieve weg in met NeurOptimal breintraining, lifestyle, voeding en ook een diepe confrontatie met mezelf. Langzaam maar zeker voelde ik mijn kracht nacht na nacht toenemen.
Nu, na jaren van nachtenlang van wakker liggen, bed uit bed in, woelen, draaien, op de klok kijken, wanhoop want morgen moet ik fit zijn ....... slaap ik als een roos! En voel ik me overdag energiek en vitaal en in staat het maximale uit mezelf en het leven te halen. Ik heb mijn droom alsnog gerealiseerd: mijn eigen bloeiende praktijk die in 2017 twintig jaar bestaat!

Sinds de start in 1997 van mijn eigen praktijk in Utrecht heb ik me gericht op het helpen oplossen van slapeloosheid. In eerste instantie met therapie en coaching aan mensen met (ernstige) angstklachten en slapeloosheid. Omdat ik niet tevreden was met het resultaat daarvan ging ik op zoek naar nieuwe mogelijkheden. In 2005 ontdekte ik NeurOptimal neurofeedbacktraining, een zeer geavanceerde vorm van breintraining en sindsdien ben ik mij voornamelijk gaan richten op breinfitness, breincoaching en breinleren. Kortom alles wat met het brein en de gezondheid van het brein te maken heeft, als basis voor een gezonde slaap.

Inmiddels werk ik al meer dan 12 jaar met deze zeer geavanceerde neurofeedback software van het Zengar Instituut in Canana en heb ik al vele honderden kinderen en volwassenen geholpen meer rust, helderheid in het hoofd te krijgen en weer gezond te slapen.

In 2011 heb ik Slaapclinic opgericht en ben ik in contact gekomen met Neuro4coaching. De Masterclass Neurotransmitters gedaan om me daarin te scholen. De laatste vijf jaren heb ik gewerkt met de combinatie van de NeurOptimal breintraining en de Neuro4Coaching. en hebben vele cliënten de kracht en effectiviteit van die aanpak kunnen ervaren. Hun slaapproblemen konden in de kern worden opgelost en zij transformeerden hun leven, net als ik jaren daarvoor, naar vitaliteit en vervulling.

Mijn droom, mensen helpen hun slaapproblemen blijvend op te lossen en hun leven te helpen transformeren naar vitaliteit en vervulling, heb ik meer dan waar kunnen maken

Deskundigheid
Tussen 1997 en nu heb ik mij geschoold in verschillende vakgebieden, om goed beslagen ten ijs te komen. Ik heb een 4-jarige HBO opleiding tot Polyenergetisch therapeut afgerond, een 3-jarige opleiding tot natuurgeneeskundig kinesioloog. Daar achteraan de basis PNEI (psycho-neuro-endocrino-immunologie) en de Master Class Neurotransmitters (Neuro4coach), met specialisatie brein-chemie (neurotransmitters en hormonen). Ik ben tevens gecertificeerd Master Neurofeedbacktrainer door het Zengar Instituut in Canada. Tot slot heb ik nog een vierjarige opleiding gevolgd bij een sjamaan van de ʻFour Winds Societyʼ. Ik wil mijzelf geen sjamaan noemen, maar ik heb wel veel geleerd van de sjamaanse manier van kijken naar het leven. In oktober 2016 ben ik gestart met de PNEI-vervolg, waardoor mijn kennis en inzicht in de biochemie van het brein en het lijf nog verder verdiept.

De opgedane kennis en ervaring bied ik zoveel mogelijk geïntegreerd aan, zodat jij als client zowel fysiek, mentaal/emotioneel als ook spiritueel beter in je vel komt te zitten met behulp van mijn aanpak

(Levens)ervaring
Zelf heb ik ook de kracht en diepte van weer goed en voldoende slapen ervaren in verschillende fases van mijn leven. Het heeft mijn veerkracht en flexibiliteit enorm vergroot en daarmee erg ondersteunend gewerkt in moeilijke situaties in mijn leven.
Inmiddels heb ik een heel leven achter de rug en hopelijk ook nog een vol en rijk leven voor de boeg. Twee scheidingen verder, vier keer ergens anders opnieuw begonnen, steeds toegenomen in kracht en flexibiliteit om weer opnieuw een succes van mijn leven te maken.
Mijn aanpak stoelt dan ook niet alleen op kennis, maar vooral ook op ervaring en inzicht in hoe het soms gaat in het leven. Ik zoek samen met jou naar hoe jij daar op een voor jou beste wijze mee om kunt gaan.

Historie
Voordat ik mijn eigen praktijk startte was ik meer dan 25 jaar werkzaam in het bedrijfsleven. Ooit begonnen als lerares Nederlands-Engels, daarna via wat verschillende baantjes het personeelsmanagement ingerold. Na afronding van de opleiding HBO personeelsmanagement aan de Hoge School van Haarlem heb ik zoʼn 20 jaar diverse functies gehad in dit werkveld. In mijn laatste HR-functie maakte ik deel uit van het management team van een organisatie van 600 medewerkers. In die periode van mijn leven heb ik een stevig fundament gelegd onder mijn mensenkennis, waarop ik in mijn huidige werk nog steeds kan bouwen.