De slaapkamer

De slaapkamer

Niet goed kunnen slapen kan te maken hebben met je omgeving. Slaapkamer is daar één van. Komt er onvoldoende frisse licht in je kamer? Het is belangrijk om zuurstof in je kamer te krijgen. Laat frisse lucht wel in een bepaalde mate terugkomen in de kamer. Laat geen 2 ramen open staan, want dan komt er teveel tocht en dat veroorzaakt spierpijn.

De lichtinval van je kamer is ook iets interessants. Wanneer er teveel licht in je kamer valt, kan dit een reden zijn dat je slecht in slaapt valt of moeilijk in slaap blijft. Neem bijvoorbeeld rolluiken in plaats van gordijnen. Deze laten veel minder licht door.

Comfort is ook erg van belang. Kies een matras en kussen dat past bij jou en je slaapgewoontes. En ververs ook je matras en kussen na wat jaren. Denk er maar zo aan: Je besteed ongeveer 33% van je tijd op je bed. Deze tijd is heel veel waard, dus investeer in een goede nachtrust.

Wellicht dat een paar druppels lavendelolie bij je bed nog kunnen helpen. Kalmerende geuren zijn ook van belang om relaxed je bed in te duiken.

bron:slapen.org